Sascha Colen

ORTHOPEDISCH CHIRURG

Sinds 2011 werk ik met veel plezier als orthopedisch chirurg. Dagelijks houd ik mij bezig met het behandelen van patiënten met problemen aan het bewegingsapparaat. Zieke mensen beter maken, dat is wat mij drijft.
Als mensen geen antwoord krijgen op de gezondheidsvragen, dan gaan zij op zoek naar een antwoord. Medisch shoppen ligt op de loer, wat mogelijk meer verwarring dan oplossingen oplevert voor een cliënt. Uit onderzoek blijkt dat een goede intake het herstel- en behandelbeleid verbetert.
Daarom ben ik in maart 2020 met veel enthousiasme samen met Henrich Leenders en Jasper ten Boske gaan zitten. We onderzochten de mogelijkheden om werknemers met lichamelijke klachten sneller te kunnen onderzoeken. Zodat zij eerder duidelijkheid hadden over de onderliggende oorzaak. Het resultaat is Validus!
De multidisciplinaire aanpak binnen Validus zorgt, naast een vlotte diagnosestelling, ook voor een goed advies over herstelbevorderende interventies en werkbelasting in relatie tot de lichamelijke klacht.

Voor mij is het belangrijk dat werknemers met lichamelijke klachten snel een antwoord krijgen op de vragen van de zogenaamde Illness Beliefs:

  • Wat heb ik?
  • Waar komt het door?
  • Hoe lang gaat het duren?
  • Wat zijn voor mij de gevolgen?
  • Kan ik er van herstellen?
  • Wat kan ik er zelf aan doen?

Met beantwoording van deze vragen schept Validus duidelijkheid naar de werknemer en werkgever. Zo kunnen beiden werken aan een terugkeer op de werkvloer.

LinkedIn-profiel

 

Jasper ten Boske
bedrijfsfysiotherapeut
Sascha Colen
orthopedisch chirurg
Henrich Leenders
psychosociaal therapeut