“Binnen 2 weken wisten we de oorzaak van die zere knie”

Diagnose spierklachten gewrichtsklachten

Als medewerkers uitvallen vanwege spierklachten of gewrichtsklachten wilt u graag snel een diagnose. Dit zal ook zo zijn als iemand vanwege fysieke klachten dreigt uit te vallen. U weet immers dat (langdurig) verzuim op de loer ligt. Maar u weet ook dat wachten op een diagnose via het reguliere zorgcircuit lang kan duren.

Diagnose binnen 2 weken

Validus streeft erna om binnen 2 weken een duidelijke diagnose van spierklachten en gewrichtsklachten te hebben. Met een passend advies naar arbeid en herstel. Dit kan omdat wij volledig gespecialiseerd zijn in houding- en beweegklachten van werknemers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugklachten, klachten aan nek, schouders, armen en polsen. Maar ook klachten aan heupen, benen, knieën en voeten. Ons doel is dat uw medewerkers weer snel kunnen werken aan een herstel van de klachten.

Natuurlijk kunt u ook voor een second opinion bij ons terecht. Alle onderzoeken worden gedaan door deskundige professionals op het gebied van arbeid en gezondheid. Hiervoor werkt Validus inhoudelijk samen met een netwerk van uitvoerende, kwalitatief hoogwaardige specialisten.

Multidisciplinaire diagnostiek

Fysieke klachten worden vaak veroorzaakt door meerdere factoren:

  • aandoeningen (bv. gewrichtsslijtage)
  • werkomstandigheden (werkbelasting, werksfeer, werkplek)
  • persoonlijk (conditie, vaardigheid, motivatie, stress)

Daarom kiezen wij voor een multidisciplinaire aanpak. Door vanuit verschillende disciplines naar de klacht(en) te kijken, ontstaat een scherper beeld.

Klinisch onderzoek door fysiotherapeut

Onze fysiotherapeut begint met een klinisch onderzoek. Daarbij kijken we naar de algemene belastbaarheid van de cliënt. Daarnaast brengen we de belasting van de werkzaamheden in kaart. We kijken in hoeverre de werknemer de belasting van de werkzaamheden aankan. Zo weten we snel in hoeverre de werknemer inzetbaar is.

Tot slot kijken we of de betrokken cliënt aanvullend door de orthopedisch chirurg moet worden gezien en/of ook nog extra door de psycholoog.

Orthopedisch onderzoek

Als het nodig is kijkt de orthopedisch chirurg dieper naar medische oorzaken van de klachten van de cliënt. Hierbij kan eventueel röntgen, echo of MRI worden ingezet. Zo stellen we nog nauwkeuriger de diagnose vast.

Psychologisch onderzoek

Omdat bij veel verzuim een psychische component meespeelt, hebben wij een arbeids- en organisatiepsycholoog in huis. Deze gaat samen met de cliënt na of er sprake is van gedachten die het herstel belemmeren. En/of er sprake is van andere problemen die re-integratie in de weg staan.

Wat zijn de kosten?

De tarieven van de verschillende diensten van Validus kunt u bij ons opvragen. Wij brengen onze dienstverlening in rekening bij onze opdrachtgever.

Meer weten?

Medische diagnostiek voor fysieke klachten
Validus biedt snelle diagnostiek voor houding en beweging. Wij brengen orthopedische expertise samen met kennis en ervaring van bedrijfszorg. Benieuwd naar onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.